Heike Dierrijk klinieken

Telefoonnummer: 040-2540958

SPOED

Bij spoedgevallen zijn wij voor onze patiënten 24 uur per dag bereikbaar via kringdierenarts:

0900 - 44 555 55

Cavia's

Een cavia is een dier, dat men makkelijk thuis kan houden. Toch stelt ook een cavia nogal wat eisen aan zijn leefomgeving.
Wat u in ieder geval moet aanschaffen is een grote kooi, minimaal 60 bij 40 cm, die rondom afgesloten is. Ideaal zijn de kunstof kooien met plastic kap, zodat de cavia nooit in de tocht zit. Verder heeft u nog een drinkfles, een etensbakje, zaagsel, hooi en caviakorrels nodig.
Een cavia kunt u het beste niet alleen houden! Het is echt een groepsdier en leeft graag met meerdere soortgenoten samen. Als u de cavia regelmatig oppakt, wordt hij net zo tam als dat de cavia alleen zou zitten.

Kies een tochtvrije ruimte uit waar u de kooi zet. Ook niet te dicht bij een raam of de verwarming. De beste temperatuur voor de levensomgeving van een cavia is ongeveer 18-20°C. Grote temperatuurschommelingen kunnen de cavia snel ziek maken.
Er zijn verschillende vachtvariëteiten en kleurslagen. Een langharige cavia vergt veel verzorging en is niet ideaal als u niet veel tijd voor uw dier heeft. Dan kan u beter een kortharige, of borstelcavia nemen.

Neem contact op»