Heike Dierrijk klinieken

Telefoonnummer: 040-2540958

SPOED

Bij spoedgevallen zijn wij voor onze patiënten 24 uur per dag bereikbaar via:

0900 - 44 555 55

Faciliteiten: GewichtsKliniek voor Dieren

WELKOM bij de Gewichtskliniek voor Dieren, een kliniek waarbij een gezond gewicht van uw huisdier centraal staat. Wij helpen u om uw huisdier op een verantwoorde manier een gezond lichaamsgewicht te laten krijgen én te houden. Of het nu gaat om afvallen of juist bijkomen in gewicht, onze dierenartsen en paraveterinairen hebben de kennis en kunde om ú te helpen uw huisdier te helpen. Want een gezond gewicht is belangrijk voor een gezond en leuk leven!

 

OVER- OF ONDERGEWICHT: JE KUNT ER IETS AAN DOEN

Meer dan de helft van de huisdieren heeft in meerdere of mindere mate overgewicht. Dat kan gaan van een paar pondjes teveel tot tientallen kilo's. Een veel kleiner, maar niet minder belangrijk percentage, heeft eerder last van ondergewicht. Dit is net als overgewicht een potentieel ongezonde situatie en dus eveneens verstandig om bij te sturen.


De meest voorkomende oorzaak van overgewicht is een combinatie van het opnemen van teveel voedingsstoffen en te weinig bewegen (onze huisdieren zijn daarin nét mensen!).  Maar overgewicht kan ook optreden als gevolg van ziekte of medicijn gebruik. Het is dus belangrijk om je huisdier niet zomaar op een streng dieet te zetten, maar eerst na te gaan waar de oorzaak van het overgewicht ligt. Ook ondergewicht kan diverse oorzaken hebben, waaronder medische zaken.

Op onze kliniek volgen we daarom de onderstaande stappen:


STAPPENPLAN

 1. De intake
  We maken kennis met de patiënt en de eigenaar. We bespreken samen met u hoe het dagelijks leven van het dier eruit ziet, hoeveel beweging het dier krijgt en er wordt in kaart gebracht welke en hoeveel voedingsmiddelen het dier tot zijn beschikking heeft. Tevens bespreken we eventueel medicijngebruik en gebruik van andere middelen, bv antiparasitair.
 2. Een algemeen onderzoek
  Uw huisdier wordt grondig onderzocht door de dierenarts. Er wordt gekeken naar ogen, oren, gebit, hart, longen, de huid, voedingstoestand, de buik wordt onderzocht en eigenlijk wordt de hele patiënt dusdanig grondig bekeken dat we samen een goed beeld hebben van de algemene conditie van het dier.
 3. Een bloedonderzoek
  Het zou niet eerlijk en té makkelijk zijn om van een te zwaar dier zomaar standaard te zeggen: “hij/zij eet teveel” en van een te licht dier “hij/zij eet te weinig”. Er kan wel degelijk iets medisch aan de hand zijn waardoor het dier afwijkt in gewicht. Om na te gaan of er mogelijk een medische oorzaak is voor het onder- of overgewicht van uw huisdier, wordt er een bloedonderzoek gedaan. Dit brengt ziekten aan het licht die voor een afwijkend gewicht kunnen zorgen, zoals bijvoorbeeld schildklierproblemen (te traag of te snel werkende schildklier), suikerziekte, hormonale aandoeningen en lever- of nierproblemen etc.
  Pas als we samen zeker weten dat er niets medisch aan de hand is, wordt een plan gemaakt en een gewichtstoename- of afvaldieet ingezet, samen met de bijbehorende begeleiding.
 4. Indien nodig: behandeling van de medische oorzaak van onder-/overgewicht
  Denk hierbij aan suikerziekte, hormonale problemen, schildklierproblemen etc..
 5. PLAN: Het dieet met begeleiding en monitoring
  Wanneer een dieet (om af te vallen of bij te komen) geïndiceerd is, gaan we een type voer kiezen dat bij uw huisdier (en de eventuele onderliggende aandoening van uw huisdier) past. Er is niet 1 standaard dieet om een dier te laten afvallen of bijkomen in gewicht. We passen dat graag aan onze patiënt aan. Samen met u maken we een plan en een prognose, dat wil zeggen dat we een plan van aanpak hebben qua voeding, beweging, behandeling, en controles én daarbij ook een tijdsplanning van hoe lang het proces gaat duren. Dat maakt dat het overzichtelijk is voor u en dat u weet wat u kunt verwachten aan resultaten.
  Een dier dat op een dieet staat wordt regelmatig door ons gecontroleerd, zowel het gewicht als ook de algehele toestand, dus een volledig algemeen onderzoek. We vragen van u als eigenaar dus de commitment om regelmatig (meestal 1x per maand) op controle te komen op een moment dat u past. Onze dierenartsen en paraveterinairen begeleiden dus zowel de patiënt als u als eigenaar.
  Voor vragen zijn wij ten allen tijde beschikbaar en er is ook gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere klanten die met hun huisdier hetzelfde doormaken. We maken foto’s van uw dier voor, tijdens en na de behandeling en u zult versteld staan van de resultaten. Niet alleen op uiterlijk gebied, maar ook op gebied van kwaliteit van en plezier in het leven.

Dus: wat krijgt u van ons?

-          Uitgebreid en volledig intakegesprek en medisch onderzoek van uw huisdier zodat bekend is waardoor het afwijkende gewicht is ontstaan

-          Plan van aanpak om uw huisdier op een gezond gewicht te krijgen en te houden

-          Gratis begeleiding, ongeacht hoe lang het proces duurt


Wat vragen wij van u?

-          U heeft gezien dat uw huisdier te zwaar of te licht is, dat wil zeggen dat u al goed naar uw dier gekeken heeft en zich afvraagt of het voor het dier beter/gezonder kan.

-          U bent dus al gemotiveerd om uw huisdier op een gezond gewicht te krijgen en te houden.

-          U doorloopt de eerste stappen: intake, algemeen onderzoek en evt. bloedonderzoek.

-          U maakt samen met ons een plan van aanpak dat bij uw lifestyle past en een planning van hoe lang het proces gaat duren

-          We vragen uw commitment om u aan de gestelde therapie te houden en de controleafspraken van uw huisdier na te komen.

Kosten?

Onze begeleiding is geheel gratis, enkel het eerste intake-consult en het eventuele bloedonderzoek worden in rekening gebracht, evenals het voer dat voorgeschreven wordt. De kosten voor een intake zijn eenmalig €45,00 en de kosten van een bloedonderzoek variëren van €38,60 tot €120,-, afhankelijk van welk type bloedonderzoek benodigd is.

Interesse?
Bel voor een afspraak of verdere informatie naar 040-2540958.
Wij helpen u graag om uw huisdier gezond te houden!

 

Team GewichtsKliniek voor Dieren, onderdeel van Heike Dierrijk Klinieken.