Heike Dierrijk klinieken

Telefoonnummer: 040-2540958

SPOED

Bij spoedgevallen zijn wij voor onze patiënten 24 uur per dag bereikbaar via:

0900 - 44 555 55

Tandheelkunde & dentale rontgen

Onze praktijk is uitgerust voor tandheelkundige zorg van honden, katten, konijnen en knaagdieren. Zowel onze dierenartsen als onze paraveterinairen hebben diverse opleidingen gevolgd om tandheelkundige behandelingen uit te voeren.

Huisdieren hebben frequent problemen met hun gebit, maar blijven meestal gewoon goed eten, ondanks dat ze pijn hebben. Daarom vallen veel gebitsproblemen de eigenaar niet op. En het is nu juist belangrijk om gebitsproblemen op tijd te diagnosticderen, zodat het dier geen pijn heeft en voordat er tandbederf optreedt en er tanden uitvallen of getrokken moeten worden.

Tijdens een gebitscontrole-consult wordt het hele gebit van het dier onderzocht en indien nodig adviseren wij over de behandelmogelijkheden. Deze consulten worden door onze gebitsdeskundige Paraveterinairen gedaan. 
Vanzelfsprekend wordt tijdens ieder consult vanwege andere redenen het dier volledig algemeen onderzocht en wordt er daarbij ook naar het gebit van het dier gekeken.

Een gebitsbehandeling vindt plaats onder een roes/narcose. Dat is nodig omdat we anders met onze ultrasone apparatuur niet helemaal achterin de bek kunnen komen en ook niet aan de binnenzijde van de tanden. En we willen het volledige gebit goed kunnen bekijken en behandelen. Met name de achterste kiezen zijn vaak het meest aangetast door tandsteen en ontsteking en ook daar willen we bijkomen om te reinigen, te polijsten etc.. Ook de ruimte onder het tandvlees wordt gereinigd.

Voordat we een gebitsbehandeling gaan doen kunnen we u een kostenraming geven. Daarbij moet in acht genomen worden dat het mogelijk is dat tijdens de gebitsbehandeling verborgen problemen aan het licht kunnen komen. Het gaat hier om bijvoorbeeld glazuurdefecten of breuken van tanden. Of we zien dat een kies na het verwijderen van een dikke laag tandsteen toch rot is, en dan is er geen betere optie dan die kies te trekken. Zoiets gebeurt vanzelfsprekend altijd in overleg met u. We vragen u dan ook om telefonisch bereikbaar te zijn. Indien nodig maken we dentale röntgenfoto's van het gebit, zodat we de tand-/kieswortels en het kaakbot kunnen bekijken.