Heike Dierrijk klinieken

Telefoonnummer: 040-2540958

SPOED

Bij spoedgevallen zijn wij voor onze patiënten 24 uur per dag bereikbaar via:

0900 - 44 555 55

Magneet therapie

Magneettherapie wordt door dierenarts Claudia de Kort toegepast op onder andere sportletsels bij bijvoorbeeld werk- en sledehonden. Tijdens wedstrijden, waarbij medicatie ( = doping!) geen optie is, zorgt deze behandeling ervoor dat de bloedtoevoer naar de spiercellen wordt verhoogd, waardoor genezende stoffen (zuurstof en cellen) aan- en afvalstoffen (lactaat) afgevoerd worden. Het apparaat geeft hooggedoseerde magnetische pulsen, die 3 tot 5 cm diep in de spieren dringen. Deze behandeling werkt dus bevorderend voor de genezing en is tevens pijnstillend en tegen spierpijn.

Niet alleen sport- en werkhonden hebben baat bij deze behandeling. Ook honden met arthrose of huishonden die zich verstapt hebben worden behandeld met magneettherapie. Dit kan ervoor zorgen dat pijnmedicatie niet meer of in mindere mate nodig is.

Een magneettherapie bestaat uit 3 sessies: drie dagen achtereen wordt de hond behandeld en daarna gemasseerd met speciale olie. Deze zorgt ervoor dat er meer zuurstof naar de spieren gaat en zorgt voor herstel van de spiervezels. In sommige gevallen leren we de eigenaar de hond te masseren en krijgt deze zelf de olie mee naar huis om het effect te onderhouden.