Heike Dierrijk klinieken

Telefoonnummer: 040-2540958

SPOED

Bij spoedgevallen zijn wij voor onze patiënten 24 uur per dag bereikbaar via:

0900 - 44 555 55

Vakantietijd!

Geplaatst: 01-07-2024

VAKANTIETIJD: GAAT JE HOND OF KAT MEE NAAR HET BUITENLAND? 

Voor het reizen met gezelschapsdieren bestaan regels voor honden en katten, opgelegd door de overheid. Deze regels voor het niet commerciële vervoer van gezelschapsdieren zijn per 29 december 2014 aangepast en omvatten o.a. het volgende: 
• De dieren moeten in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort, dat alleen nog door een dierenarts uitgegeven mag worden. 
• De dieren moeten te identificeren zijn. Een chip is daarom verplicht. 
• De dieren dienen gevaccineerd te zijn tegen hondsdolheid (rabiës), minimaal 21 dagen voor vertrek. 
• Voor de meeste landen geldt dat dieren pas met 15 weken ingevoerd mogen worden. Dat komt omdat de verplichte rabiësvaccinatie pas vanaf de leeftijd van 12 weken gegeven mag worden en men pas 21 dagen na toediening van het vaccin de landsgrens over mag gaan. Een correct gevaccineerd huisdier is dus minimaal 15 weken bij grensovergang.
• Voor sommige landen dient de hond of kat tegen wormen behandeld te worden.
Let op! 
- De invoereisen per land kunnen verschillen. Voor meer informatie: www.licg.nlRabiëstiterbepaling 
- Om naar bepaalde landen buiten de EU te kunnen reizen en om uit bepaalde landen buiten de EU terug te kunnen keren naar Nederland, moet er vooraf, naast een rabiësvaccinatie, nog aanvullend bloedonderzoek (rabiëstiterbepaling) gedaan worden bij een gecertificeerd lab (in Nederland is dat het Wageningen University Research in Lelystad). Deze titerbepaling neemt in het laboratorium veel tijd in beslag (twee werkweken), dus begin op tijd met voorbereiden!

Fijne vakantie

 

« Nieuws overzicht