Heike Dierrijk klinieken

Telefoonnummer: 040-2540958

SPOED

Bij spoedgevallen zijn wij voor onze patiënten 24 uur per dag bereikbaar via:

0900 - 44 555 55

Seniormaand Oktober kat

Geplaatst: 10-10-2023

Omdat huisdieren net als mensen steeds ouder worden, besteden we binnen de kliniek extra zorg en aandacht in de maand oktober aan onze oudere patienten (katten >9 jaar) om gezondheidsproblemen op tijd te ontdekken en te behandelen. Onze huisdieren kunnen niet praten en zijn meesters in het verbergen van ongemakken. Daarom worden gezondheidsproblemen vaak later ontdenkt dan nodig en dan is een behandeling complexer en duurder. 

Wat bieden wij?

Om op tijd te kunnen ontdekken of uw huisdier iets mankeert, bieden wij naast een uitgebreid lichamelijk onderzoek de mogelijkheid om een bloeddrukmeting, bloedonderzoek en urineonderzoek te laten uitvoeren voor een gereduceerd tarief van €175,- 

Uitgebreid lichamelijk onderzoek

Tijdens het consult wordt uw huisdier van kop tot staart nagekeken en besteden wij extra aandacht aan de algehele conditie, het gebit, de beweging en het gewicht. Dit laatste moeten we goed in de gaten houden, want een kat die regelmatig slechts een paar ons afvalt maar niet op een daarvoor bestemd dieet staat, kan wel degelijk een onderliggend probleem hebben. 

Bloedonderzoek en bloeddrukmeting

Het bloedonderzoek doen wij in huis. Dat wil zeggen dat wij bloed afnemen bij uw kat en wij dit in ons eigen laboratorium op de praktijk testen. De resultaten van het onderzoek geven een indruk hoe de conditie is van onder andere de nieren, lever en schildklier. Bij katten rond deze leeftijd zien we vaak een te hoge bloeddruk. Aandoeningen die bijvoorbeeld een hoge bloeddruk veroorzaken zijn: nierfalen, schildklierproblemen of bijniertumoren.

Urineonderzoek

Een ander belangrijk onderzoek om een goed beeld van de algehele conditie van uw dier te krijgen is het urineonderzoek. Hierbij kijken we onder meer naar hoe goed uw dier de urine kan concentreren en naar eventuele afwijkingen in de urine zoals de aanwezigheid van ontstekingen, urinekristallen, suiker, eiwitten en bloed. Urine opvangen kan gemakkelijk door katkor korrels te gebruiken in de kattenbak (verkrijgbaar bij de balie) 

Ons advies

Afhankelijk van de resultaten krijgt u van ons een advies op maat en zullen wij met u een behandelplan opstellen. U kunt hiervoor in de maand oktober een afspraak maken. 

 

 

« Nieuws overzicht