Heike Dierrijk klinieken

Telefoonnummer: 040-2540958

SPOED

Bij spoedgevallen zijn wij voor onze patiënten 24 uur per dag bereikbaar via:

0900 - 44 555 55

Seniormaand November voor de hond

Geplaatst: 07-11-2023

NOVEMBER = SENIOR MAAND VOOR DE HOND

Langzaamaan worden ze steeds een beetje grijzer. Die grijze snoet verraadt dat ze op leeftijd zijn, maar aan hun gedrag is dat vaak niet te zien. Hoewel, soms zien en horen ze al wat minder maar verder merken we lang niet altijd dat een hond ouder wordt. En toch kan er ongemerkt inwendig iets spelen. Iets wat je niet aan de buitenkant kunt zien. Dat hoeft niet direct iets heel naars te zijn, maar het is goed mogelijk dat je huisdier toch stiekem al wat ongemak heeft van bepaalde ouderdomskwaaltjes. Veel van die kwaaltjes kunnen we heel goed behandelen, om er zo voor te zorgen dat je huisdier écht een fijne oude dag heeft! Als je dus écht wil weten hoe gezond je senior huisdier is, dan kunnen we samen iets verder kijken dan alleen naar de buitenkant.

Onze senior check, speciaal voor oudere honden, helpt mee om zulke kwaaltjes te ontdekken en om ze een goede oude dag te geven. Zodat het ook op hoge leeftijd “leuk” blijft voor de hond.

WAT HOUDT DE SENIOR CHECK IN?
- Consult: hierbij wordt uw huisdier door de dierenarts volledig onderzocht
- Urine onderzoek: u brengt als u op consult komt (of al eerder) een vers urinemonster mee van uw huisdier. Wij adviseren u graag hoe u het best urine opvangt
- Bloedonderzoek: we nemen bloed af van uw dier en controleren daarin de meest voorkomende ouderdomskwalen
In november bieden we de Senior Check aan voor het gereduceerde tarief van €145,-

WANNEER IS MIJN DIER EEN SENIOR?
Je kunt niet één bepaalde leeftijd “dé senior-leeftijd” noemen. Dit is afhankelijk van de diersoort, het ras en ook individuele verschillen tussen dieren onderling. Gemiddeld beschouwen we een grote hond vanaf 7-8 jaar en een kleine hond vanaf 9-10 jaar. Elk dier is anders, de één is (of lijkt) immers “vlugger oud” dan de ander. En door te onderzoeken weten we of dat ook echt zo is. Meten is weten!

Interesse in onze Senioren Check? Maak dan een afspraak, telefonisch of aan de balie.

Samen met u zorgen we graag dat onze grijze snoeten kunnen genieten van hun oude dag! 

« Nieuws overzicht