Heike Dierrijk klinieken

Telefoonnummer: 040-2540958

SPOED

Bij spoedgevallen zijn wij voor onze patiënten 24 uur per dag bereikbaar via:

0900 - 44 555 55

Wat niet te vergeten bij een dierenartsenbezoek?

Geplaatst: 12-03-2016

Wat is nu handig om mee te nemen bij een dierenartsen bezoek? Hier geven we een paar tips. 

 

  • Het paspoort van uw huisdier: daarin noteren we de vaccinaties en andere bijzonderheden. Het dierenpension controleert dit paspoort als een dier bij hen gebracht wordt, dus het moet volledig ingevuld zijn.
  • Ontlasting of urine: Het is verstandig om bij spijsverterings- of plasproblemen hiervan een monster mee te brengen voor onderzoek.
  • Voeding: Wat eet uw huisdier: merk, type brokken/vers vlees, hoeveel per dag? Vaak hebben eigenaren die informatie niet zomaar paraat. Logisch ook, je staat daar niet bij stil. Noteer het in het dierenpaspoort of op een briefje.
  • Datum laatste ontworming?
  • Datum laatste vlooien-/tekenbestrijding?
  • Datum laatste loopsheid? Voor de niet gesteriliseerde teefjes.
  • het gewicht van uw huisdier. Bij elk bezoek vragen wij u uw huisdier te wegen.

 

In de wachtkamer:

Wij raden aan honden altijd aan de riem mee te nemen en katten in een daarvoor bestemd reiskooitje. De dieren zijn namelijk vaak wat zenuwachtig en kunnen soms anders reageren dan verwacht. Op deze manier gebeuren er geen ongelukken. Gelieve de riem van de hond kort te houden, dus de hond bij uw voeten, of op schoot. Laat de hond liever niet aan konijnen- en kattenmandjes snuffelen. Het konijn of de kat kan hiervan gestresseerd raken. Plaats uw kattenmandje liefst onder de stoel, op schoot of op de speciale “kattenparkeerplaats”. Katten zitten graag hoog zodat ze overzicht hebben, en we hebben onze wachtkamer hierop ingericht.
Wanneer uw hond nogal angstig is, houd de riem dan kort wanneer u met uw hond de spreekkamer binnen gaat. Laat de hond niet te lang twijfelen, kijk niet te veel om, en stap zelf kordaat naar binnen.

 

« Nieuws overzicht