Heike Dierrijk klinieken

Telefoonnummer: 040-2540958

SPOED

Bij spoedgevallen zijn wij voor onze patiënten 24 uur per dag bereikbaar via:

0900 - 44 555 55

Verhuizing Heike Dierrijk naar het Zandven

Geplaatst: 08-11-2017

Dierenarts Claudia de Kort: “We wisten dat we de boerderij aan ’t Heike eind 2017 zouden moeten verlaten en waren daarom al geruime tijd op zoek naar een lokatie voor de toekomst. Dat bleek niet zo eenvoudig, maar we hebben toch, nét op tijd, een mooi plekje aan het Zandven gevonden. We zijn er erg trots op en blij mee.” Claudia de Kort heeft in 2014 de dierenkliniek van Miel Hovius overgenomen, na daar 10 jaar werkzaam te zijn geweest. Zij is geboren en getogen in Veldhoven en kwam als kind al met haar hond op de praktijk van Hovius aan de Pietershoek in Veldhoven. Na haar studie diergeneeskunde aan de Universiteit van Gent was de kliniek inmiddels naar ’t Heike verhuisd en is Claudia als jonge dierenarts aan de slag gegaan. Na 12 jaar is het nu tijd om te verhuizen uit de oude en gezellige boerderij. De nieuwe lokatie ligt niet ver van 't Heike en is voor iedereen uit Veldhoven, Meerhoven en omstreken goed bereikbaar. De bouw van de nieuwe kliniek is in april 2017 gestart en vanaf 27 november zullen dierenartsen Claudia, Anne-Lous en paraveterinairen Claudia, Priscilla, Sterre en Evelien op ‘t Zandven de deuren openen.
De nieuwe kliniek voldoet aan de laatste eisen voor professionele diergezondheidszorg. Er is meer ruimte zowel voor als achter de schermen, modernere faciliteiten en behandelmogelijkheden en honden en katten hebben hun eigen wachtkamer, spreekkamer en opnameruimte. “We worden hiermee de allereerste officiëel erkende Cat-Friendly animalclinic in Eindhoven en Veldhoven,” aldus dierenarts Anne-Lous van den Boom. “Katten kunnen veel stress ondervinden van een bezoek aan de dierenkliniek, vooral als zij tussen honden in de wachtkamer zitten. In de nieuwe kliniek hebben de katten hun eigen wachtkamer, opnameruimte en ook een speciale spreekkamer waar geen honden komen. Dit maakt dat zij minder gespannen zijn en het bezoek een stuk prettiger verloop t voor het dier.
Het Cat Friendly keurmerk moet een kliniek echt “verdienen” via de ISFM (International Society for Feline Medicine). We hebben dan ook vanaf het begin van de bouw hiermee rekening gehouden, zodat alles voldoet aan de strenge eisen. En niet alleen katten, ook konijnen, cavia’s en kleinere viervoeters hebben baat bij een rustige wachtruimte.”
Maar ook aan de honden en hun baasjes is gedacht. Dierenarts Claudia de Kort, gespecialiseerd in sport- en werkhonden, wilde ook voor hen een eigen ruime wachtkamer, opnameruimte en diverse spreekkamers. Wanneer een hond gehospitaliseerd wordt, is er een grote buitenren beschikbaar om even een frisse neus te halen en de hokken zijn, net zoals bij de katten, van het modernste niveau. Paraveterinairen Priscilla van der Aalst en Claudia Rambow: “We kijken er erg naar uit om in ons nieuwe pand aan de slag te gaan. Iedereen is van harte welkom om de nieuwe kliniek te komen bewonderen. In het voorjaar houden we een open dag zodat iedereen een kijkje achter de schermen kan komen nemen. We hebben er zin in! Graag tot ziens op ‘t Zandven!”

« Nieuws overzicht