Heike Dierrijk klinieken

Telefoonnummer: 040-2540958

SPOED

Bij spoedgevallen zijn wij voor onze patiënten 24 uur per dag bereikbaar via kringdierenarts:

0900 - 44 555 55

Pootamputatie bij Mr. Fox.

Geplaatst: 15-05-2020

SPOED: Dit is Mr. Fox, een jonge, ondeugende en actieve kater. Mr. Fox werd met spoed bij onze kliniek binnengebracht nadat hij aangereden was. De kat was in shock, had veel pijn en de rechtervoet bungelde vreselijk in het rond.

 

We hebben Mr. Fox opgenomen op de kliniek, hij kreeg direct sterke pijnstilling en behandeling tegen de shock en daarna zijn er heel voorzichtig röntgenfoto’s van de arme kat gemaakt. Want ook al was het trauma aan de rechter achterpoot duidelijk, er kan altijd meer (en erger) aan de hand zijn. Na een aanrijding vrezen we altijd voor inwendige bloedingen, een klaplong en nog heftigere botbreuken. Ook kunnen door de klap inwendige organen beschadigd raken of zelfs uitvallen qua functie. We houden dergelijke patiënten dan ook altijd in observatie, ook al lijkt er uitwendig niet veel aan de hand te zijn.

 

Maar bij Mr. Fox was er van alles aan de hand: van zijn rechter achterpoot bleek de voet en hak gebroken en helemaal geluxeerd. Het enkelgewricht was volledig uit elkaar getrokken is en ernstig beschadigd. Het bungelende voetje van de arme kat was helemaal koud en ongevoelig. Er was geen bloeddoorstroming meer en ook de zenuwen waren doorsneden. De kat had nog verschillende wonden aan zijn kop en alsof dat nog niet genoeg was, was ook de heup van de rechter achterpoot uit de kom. Wat een pechvogel!

 

Het werd met dit onderzoek helaas duidelijk dat de achterpoot van Mr. Fox niet meer gered kon worden, een vreselijke boodschap naar de eigenaars toe. De enige optie om hun dier te helpen was om te adviseren de poot te laten amputeren. Een zeer ingrijpende en moeilijke beslissing voor hen. Eigenaars die voor een dergelijke keuze gesteld worden vragen zich af of hun dier nog wel een volwaardig en gelukkig leven kan leiden na de amputatie. De eigenaars van Mr. Fox hebben besloten om de operatie door te zetten en de kat is succesvol geopereerd. We hebben van de eigenaars een prachtige video ontvangen, waarvoor heel veel dank. Zo kunnen we laten zien hoe vlot een kat zich hiervan kan herstellen. De video is slechts 3 weken na de operatie gemaakt. Mr. Fox is weer fanatiek en ondeugend zo te zien. Hij geniet zichtbaar van het leven, zonder beperkingen. En wij genieten met hem mee, zo’n patiëntje steelt onze harten! Je bekijkt de video op onze facebook pagina https://www.facebook.com/HeikeDierrijkKlinieken/

Nogmaals dank aan de eigenaars voor de mooie beelden.

            

« Patiënt v/d Maand overzicht