Heike Dierrijk klinieken

Telefoonnummer: 040-2540958

SPOED

Bij spoedgevallen zijn wij voor onze patiënten 24 uur per dag bereikbaar via kringdierenarts:

0900 - 44 555 55

Oudjaar = knallen! Hoe zorgen we dat het leuk blijft voor een dier met vuurwerkangst?

Geplaatst: 28-12-2018

Kerst en Oud & Nieuw staan weer voor de deur. Gezellige feesten om naar uit te kijken, maar met alle feestgeluiden zijn onze huisdieren vaak minder blij. Als eigenaar van een dier met vuurwerkangst kun je er nu al tegenop zien. Vrijwel alle huisdiereigenaren willen hun dier graag helpen en vinden het ontzettend naar om hun dier zo bang te zien. Hieronder lees je meer over hoe je je dier kunt helpen. Want huisdierbezitters vinden het erg vervelend als hun viervoeter zo'n schrik heeft voor de knallen en de flitsen. Toch zien we vaak dat men pas op 31 december medicijnen komt ophalen tegen de schrik. Die ‘ouderwetse’ tabletten maken de hond alleen kalm omdat ze spierverslappend zijn, maar verminderen de angst niet. Het jaar erop is de angst vaak zelfs groter geworden!
Ons advies: begin op tijd met de behandeling van vuurwerkangst bij uw huisdier en gebruik de moderne middelen, die uw huisdier écht innerlijk kalmeren, niet alleen uiterlijk. Deze middelen helpen uw huisdier relaxter te reageren op prikkels vanuit de omgeving en worden best op tijd (lees: nu) ingezet om een optimaal effect te geven.
Onze paraveterinairen kunnen u informeren over de verschillende mogelijkheden en geven graag een advies op maat voor uw hond of kat.
We wensen iedereen een mooie en vooral ontspannen decembermaand!
 

 

 
« Nieuws overzicht